10 film, aminek hangulata elrepít Indiába

Többen szokták kérdezni tőlem, tudnék-e valami jó filmet ajánlani Indiáról. Romantikust? Elgondolkoztatót? Vagy könnyed kikapcsolódást keresel?  Összegyűjtöttem egy csokorra valót, hogy válogathass kedvedre!

1. Gettómilliomos

Az Oscar díjas film méltán nyerte el a címet. Gyöngyszemként fűződnek fel az egymást követő szívszorító epizódok, ötletesen a „Legyen Ön is milliomos!” vetélkedő válaszaiként. Egy fiú emlékei gyermekkorából, és a lányról, akit mindig is szeretett. Életképek Indiából, a javából.

2. Ízek, imák szerelmek

Egy nő, aki úgy érzi, valami hiányzik a tökéletesnek beállított életéből. Mindent hátrahagyva Olaszországban, Indiában és Balin keresi az önmagában kavargó miértekre a válaszokat. Útközben olyan életbölcsességekkel lesz gazdagabb, melyekre egyáltalán nem számított.

3. Pí élete

Egy meseszép helyről származó indiai fiú egy háborgó tengeren, egy tigrissel egy csónakban hónapokon át. Gondolatébresztő film, hitről, reményről és győzelemről.

4. Marigold Hotel

Nyugdíjasok egy olcsóbb otthon reményében Indiában kötnek ki, ahol egészen mást találnak, mint amire számítottak. Színes forgatag és felfordulás, benne a sűrűjében. De vajon melyikük, hogyan reagál rá?  „Ha valami nem jó, akkor még nincs vége!” Fergeteges szereposztással.

5. Szerelem Jaipurban

Könnyed szórakozás és egy váratlan szerelem. A fiatal nő gépe kényszerleszállás miatt több száz kilométernyire landol Indiában a gazdag és sznob francia vőlegényétől. Nővérével együtt teszik meg a hátralévő utat, belekóstolva India igazi ízébe. Vajon lesz még ebből esküvő, mire megérkeznek?

6. Az élet ízei

Egy indiai család költözik a dél-francia vidék legfelkapottabb, Michelin csillagos éttermével szembe, akik szintén a vendéglátásból kívánnak megélni. Ezzel nem csak a  kurkuma, a szegfűszeg, de egy rendkívül tehetséges szakács is érkezik a környékre. De kik a barátok és kik az ellenségek? Tömény szórakozás, gasztronómia és ínycsiklandó illatok.

7. Szerelemmel fűszerezve

A gyönyörű fiatal főszereplő egy fűszermesternő.  Aki betér titokzatos kis boltjába, azzal varázslatos dolgok történnek, mivel ő mindenki gondjára-bajára képes összeállítani a megfelelő receptet. Igen ám, de esküje köti, hogy nem teheti ki a lábát az üzletből. Egy bűbájos mese India fűszereinek boszorkánykonyhájáról és az élet apró csodáiról.

8. Lion

India lenyűgöző atmoszférája szívből-lélekből. Megható történet egy indiai férfiről, aki kisfiúként felszállt egy vonatra, eltévedt a nagyvárosban, nevelőszülőkhöz került egy másik kontinensre, majd felnőttként keresni kezdi a gyökereit. Szem nem marad szárazon. Óriási színészi és rendezői alkotás, az a történet, ami napok múlva sem megy ki a fejedből. Igaz történet alapján.

9. Hindi médium (angol felirattal)

A komédia azt veszi kereszttüzébe, ahogy az indiai családok bármit megtennének, hogy gyermekük a lehető legjobb oktatásban részesüljön. A feltételeknek nem eleget téve, amikor már semmi sem segít, az újgazdag házaspár arra vetemedik, hogy egy nyomornegyedbe költözzön szegénységet színlelve, hogy hátha így bekerülhetnek az áhított kisorsoltak közé.

10. Vanaja (magyar felirattal)

A dél-indiai kis faluban a fiatal lány az úrnőhöz szegődik, aki felfigyel tehetségére, és elkezdi tanítani a Kuchipudi táncokra. A film kíméletlen őszinteséggel mesél az indiai hagyományokról, kasztok közti ellentmondásról és a vidéki élet farkastörvényeiről. Zseniális remekmű.

Remélem, találtál köztük olyat, ami megragadott! Jó utazást India elbűvölő  világában!

Namasté! 

Fehérváry Andrea

Fehérváry Andrea

Friss bejegyzéseim

Könyveim

  • A könyvek értékesítése jelenleg szünetel.
  • A könyvek értékesítése jelenleg szünetel.
  • A könyvek értékesítése jelenleg szünetel.
  • A könyvek értékesítése jelenleg szünetel.

Iratkozz fel hírlevelemre

Pillants be AZ INDIA SOROZAT KULISSZATITKAIBA!

Iratkozz fel hírlevelemre!

Most megajándékozlak kedvenc indiai slágereimmel!

Ajándék zenei válogatás